Posted on

Ha nem sportolsz, attól még nem fogsz meghalni, de más minőségű lesz az életed, ha szokássá teszed!

Ha nem sportolsz, attól még nem fogsz meghalni, de más minőségű lesz az életed, ha szokássá teszed!

Arra kell figyelni, hogy egy sejtszinten legyengült és kiéhezett testet nem szabad rögtön erős fizikai aktivitásnak kitenni. Az edzés stressz a szervezetnek. Igaz, hogy pozitív stressz, de először fel kell hozni szervezetet a megfelelő szintre, hogy edzésre alkalmassá váljon. Ha eddig nem képezte szerves részét az életednek a sport, ráadásul túlsúllyal,- vagy épp ellenkezőleg,- gyenge fizikummal rendelkezel, akkor mindenképp ügyelni kell a fokozatos bevezetésre.

Azonban teljesen mindegy milyen állapotban vagy, először a mentális döntésnek kell megszületnie a fejedben, hogy sportolni fogsz, márpedig rendszeresen! Tudjátok minden fejben dől el, ott kell elsősorban erősnek, céltudatosnak és kitartónak lenni! A fizikai tested előbb fel fogja adni, hiszen ez komfortzónán túli terület, de ha mentálisan kitartasz, akkor jó szokássá tudod tenni.
Az edzésnek az életed részévé kell válnia, hiszen amíg fizikai tested mozgásra képes, addig mozgatni is kell, rendszeresen, edzésprogramodnak megfelelően. Sosem hagyod abba, ugyan úgy, mint az élethosszig tartó tanulást sem.
Emlékezz arra, ha egy polcot nem törölgetsz rendszeresen, akkor újra poros lesz!

Ez csak az elején tűnik nehéznek, miután eltelt pár hónap aktív sportolással az életedben, akkor rászoksz majd, mint a drogra. Persze jó értelemben vedd a drogot
Az agy intenzív fizikai terhelés mellett endorfin hormont termel, amitől sokkal boldogabbnak fogod érezni magad. Az ember legfőbb vágya pedig boldognak lenni, az edzés az egyik legjobb eszköze ennek!  

Fordulj bátran szakemberhez, minden esetben kérj tanácsot vagy útmutatást.

http://bodywakes.hu/genetikai-kodnak-megfelelo-egyenre-szabott-testedzes/

Tóth Bogi

Forrás: Bodywakes